Medicinering

GAVISCON

Gaviscon er et naturliglægemiddel der er baseret på havalger og virker som en syrehinde når indtaget. Det gode ved Gaviscon er at det tykke skumlag som lægger sig over mavesækkens indhold hindrer det samme indhold i at komme tilbage i spiserøret. Det dårlige: smagen. Udover den oprindelige funktion så virker Gaviscon også lindrende idet hikke, hoste og andre refluks symptomer ofte neutraliseres hurtigt. Indholdsstofferne i Gaviscon bliver absorberet af mavesyren efter ca. 3-4 timer, hvorefter det kommer ud. Præparatet er ideel til beroligelse af syreopstød, når barnet skal sove eller lige efter et større måltid.

Gaviscon kan købes i håndkøb som tyggetabletter og som flydende opløsning i henholdsvis 100 ml og 500 ml udgaven.

Læs mere om Gaviscon HER.

NEXIUM

Nexium bruges til at behandle mavesår og refluks (spiserørskatar). Når den anvendes mod mavesår så er det ofte sammen med antibiotika, da en infektion med bakterien Helicobacter pylori kan være en medvirkene årsag til mavesår. Nexium bruges også til at behandle den sjældne sygdom Zollinger-Ellison syndrom, hvor der forekommer en overdreven stor produktion af mavesyre.

Nexium udleveres kun på recept og kan ikke købes i håndkøb.

Der kan findes flere informationer om Nexium på medicin.dk

LANSOPRAZOL

Stoffet har samme anvendelse som Nexium og virker på samme måde, men findes generelt i kapselform.

Læs mere om præparatet HER.

ENKELTTILSKUD TIL MEDICIN

Du kan søge enkelttilskud (for præparater der ikke er auto-tilskud på) til din receptpligtige medicin, såsom Nexium, der nemt kan gå hen og blive dyrt over længere tid. For at sætte ansøgningsprocessen i gang skal du spørge din refluksbehandlende læge.

Du kan læse mere om tilskuddet HER.

Official Logo "Foreningen for Forældre med Refluksbørn" is protected by © 2015 Stine Engels DESIGN