Det er jo ingen hemmelighed at vores søn Vito har lidt af refluks siden han var ca 14 dage gammel - da han var 6 uger var det en jordemoder der gjorde os opmærksom på at det faktisk var refluks der var årsag til de mange timers gråd. - Vi fik en masse gode råd som vi flittigt benyttede os af. Da han var 4 mdr kunne jeg ikke længere stå ingen for det - han var så ulykkelig og dagen var fyldt med smerter - jeg sad på nåle hele dagen for præcis kl 16 hver dag startede helvede og der var skrig indtil han gik omkuld om aftenen.

Vi gik endnu en gang til lægen som gav os en henvisning videre - men med 4 ugers ventetid og en mor og far der snart ikke hang sammen mere og var mere end presset på alle leder og kanter - så måtter vi have noget hjælp i mellemtiden. Vi fik lidt gaviscon som hjalp rigtig meget. Lægen på hospitalet var ikke i tvivl om min søns symptomer og vi fik udskrevet nexium i ca 4 uger - det hjalp en hel del men uanset hvad så blev vi ved med at kunne se en sammenhæng med fødevare jeg indtog og de dage han havde slem refluks. Da han var 8 mdr fik vi nexium igen i 4 uger og det hjalp igen, men det forsvandt aldrig helt, for igen blev vi ved med at se en sammenhæng mellem kost og anfald. I starten var det pære, æble og mango - det var ikke så slemt tænkte vi, han fik aldrig korn eller mælk og spiste gladeligt alle grøntsager og frugt vi gav ham.

Da han var 11 mdr tog vi på ferie - han var ikke så god til at drikke vand så vi gav ham rigtig meget vandmelon, og på to dage gik vi fra en glad dreng til en dreng der var ked af det, ikke ville sove og kløede øre hele tiden - til at starte med tænkte vi at det måtte være ørerne - flyveturen hjem var ganske forfærdelig. En tur til ørelægen da vi kom hjem vidste at der hverken var rødme eller væske på ørerne.... Hmm men hvad så - 14 dage efter vi var kommet hjem og jeg havde jo gladeligt givet min dreng melon dagligt, kiggede jeg på ham da han spiste - vi startede med at spise og der var intet, så spiste han og så kløede han mund, øre og næse og efterfølgende var dagen ligesom ødelagt.... Ej, kan det mon være det?? - jeg fjernede melon og 3 dage efter havde vi vores glade dreng tilbage....

Nu måtte det stoppe, jeg tog straks kontakt til Rikkeliva, fordi vi gerne ville lidt mere til bunds i hvorfor vores søn blev ved med at lide af refluks og hvorfor det blussede op ved bestemte madvare - lægerne mente nexium og at det ville gå over - men hvornår. Efter en grundig gennemgang af alle hans symptomer lige fra søvn, afføring og meget andet satte vi fokus på kost og Rikkeliva anbefalede nogle milde præparater. Efter 1 uge så vi en bedring og efter 3 uger var langt de fleste symptomer væk.

Efterfølgende har hun tilføjet flere præperater som enzymer m.m. og det har alt sammen haft en kæmpe effekt på ham og hans mave er blevet så meget bedre - der er ikke konstant hård mave og oppustet mave. Han lever nu efter low FODMAP's dog helt uden mælk og vi ser en kæmpe forskel - ligesom han reagere kraftigt hvis han får det mindste han ikke tåler.

Hos Rikkeliva har vi mødt en helt anden forståelse og en anden tilgang til at lindre hans refluks, og det at var en der lyttede til os, når vi mente at refluks var et symptom på noget andet. Hendes syn og tilgang til at kroppen og fordøjelsen hænger sammen, og at man skal behandle problemet og ikke symptomerne, føles rigtigt for os og vores søn trives bedre end nogensinde og han har overskud til og mod på verdenen.

Vitos mor fortæller om Vitos vej til bedring